Beykozlu
New member
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı Salça
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı kırık pirinç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanağın saplarını ayıklayıp, bol suyla güzelce yıkayın.
- Akabinde ince ince doğrayın.
- Vitamin kıymetini kaybetmemesi için doğramak yerine elinizle de koparabilirsiniz.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğradığınız kuru soğanı ek edin, biraz kavurduktan daha sonra ince ince doğradığınız sivri biberi ekleyin.
- Birkaç dakika bu türlü kavurduktan daha sonra salçayı ek edip karıştırın ve akabinde küp küp doğradığınız domatesi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Doğranmış ıspanağı ek edin, akabinde baharatları, yıkanmış pirinçi ve suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Akabinde ocaktan alıp afiyetle tüketin.