Beykozlu
New member
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 su bardağı su
- Pul biber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları güzelce ayıklayıp yıkayalım.
- hemen sonrasında 1 2 parmak aralığında keselim.
- ondan sonrasında soğanları yemeklik doğrayalım ve ocağa yemeği yapacağımız tencereyi alalım.
- İçine sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
- ondan sonrasında yemeklik doğradığımız soğanları ek edip kavuralım.
- Kavrulan soğanın içine salçayı ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan salçanın içine doğradığımız ıspanakları ekleyelim.
- Tencereye hepsi sığmayabilir yarısını koyun yavaşça eridikten daha sonra ıspanak gerisini koyun.
- Ardından pirinç ve baharatları da ekledikten daha sonra bütün hepsini karıştıralım.
- En son suyunu verelim kapağını kapatıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim şayet pirinçler yumuşamadan suyu biterse sıcak su desteği yapabilirsiniz. Afiyet olsun