Beykozlu
New member
Ispanak Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Not: dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Ispanak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1,5 kilo ıspanak
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklarımızı tek tek bol su da yıkayıp ayıklıyoruz, daha sonra 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.
- Derin bir tencerede su kaynatıp doğradığımız ıspanakları pişinceye kadar kaynatıp süzgece döküyoruz.
- Farklı bir tavaya yağımızı alıp ısınmaya bırakıyoruz ,yumurtaları bir kasede çırpıp ısınan tavaya döküyoruz.
- Yumurta pişince haşladığımız ıspanakları kızaran yumurtanın üzerine bırakıp tuzunu ekleyin.
- Tavanın kapağı kapatıp bir süre ısınıp kavrulmasını sağlıyoruz.
- Az suyunu salıp çektikten daha sonra servise hazır.
Not: dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Ispanak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı