Beykozlu
New member
Ispanak Kavurma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı acı biber
- 2 adet tatlı yeşil biber
- Tuz, toz tatlı biber
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce ayıklıyoruz.
- Bol sirkeli suda uygunca temizlenene kadar yıkıyoruz .
- ondan sonrasında ıspanaklarımızı doğruyoruz .
- Öbür yandan kuru soğan ve biberleri de doğruyoruz .
- Tenceremize sıvı yağımızı koyup biraz ısındıktan daha sonra biber ve soğanımızı ekliyoruz.
- Kavrulunca toz biber ve tuzumuz ekliyoruz karıştırıyoruz .
- sonrasındasında doğranan ıspanaklarımızı ekliyoruz .
- Tenceremizin kapağını kapatıyoruz pişme derece isi kendi isteğinize nazarande ayarlayabilirsiniz .
- Ben ıspanaklar solunca 5 dakika daha kavurup kapatıyorum. Şimdiden herkese afiyet olsun.