Beykozlu
New member
Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram ıspanak
- 1 kuru soğan
- Zeytinyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemeklik doğradığımız soğanları zeytin yağında kavuruyoruz.
- Üstüne doğranmış ıspanakları ek edip güzelce kavurmaya devam.
- Farklı bir kapta tereyağ unu konusu çıkana kadar kavurup sütü ek edip güzelce çırpıyoruz.
- Tuz ve karabiberi ekleyip sotelenmiş ıspanakları üstüne ek ediyoruz.
- Birazda rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz.
- Borcama bu karışımı boşaltıp üstünü yine kaşar serpip üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişirelim.
Değişik bir gratenn lezzeti oluyor herkese afiyet olsun. .