Beykozlu
New member
Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram ıspanak (Ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 250 gram mantar
- 2 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram kaşar peyniri (Rendelenmiş)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben evvela ıspanak mantar ve soğanımı doğradım.
- Doğradığım mantarları haşladım.
- Akabinde yarım çay bardağı zeytinyağ ile soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavurdum.
- Üstüne ıspanak ve mantarları da ekledim. Tuz ve karabiberi unutmayın.
- Beşamel sosu tam iki sefer yaptım zira tanımları karıştırdım ne olursunuz siz yapmadan evvel okuyun????.
- Öncelikle yağ ile unu kavurdum.
- Akabinde sütü ekledim daima karıştırın zira topaç halini alıyor akabinde ben biraz da kaşar ekledim.
- Ispanaklar evvel suyunu salması için kısık ateşte pişirin.
- Akabinde salınan suyun bitmesi için orta ateşte pişirin.
- Suyu biten ıspanakları bir borcama alın.
- Üzerine sosunuzu ve kaşarınızı ekleyin. Yemeğimizin üzeri kızarıncaya dek fırına verin. Afiyet olsunn.