Beykozlu
New member
Ispanak Graten Beşamel Soslu Mantarlı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kuzu ıspanak
- 10 adet kültür mantarı
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Sıvı yağ
- Silme çay kaşığı karabiber pul biber
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Muskat rendesi
- 1 su bardağı iri rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler soyularak en ince biçimde yaprak doğranır tavaya sıvı yağ koyularak artlı önlü kızartmadan pişirilir, ıspanaklar güzelce yıkanıp kurutulur 1 adet kuru soğan piyazlık ince ince doğranır.
- Patatesleri kızarttığımız tavada 1 tatlı kaşığı tereyağı ile sotelenir 1 çay kaşığı şeker ilave edilerek karamelize edilir mantarlar ince doğranarak ek edilir.
- 2 dk çevirdikten daha sonra doğranmış ıspanaklar ek edilip kapak kapatılır orta ara karıştırılarak sotelenir farklı bir sos tavasında bir yemek kaşığı tereyağı eritilerek kızdırılır, un ek edilerek kokusu gidene kadar birkaç dakika kavrulur.
- Soğuk süt yavaş yavaş süratlice karıştırılarak topaklanmadan kaynatılır kıvam aldığında altı kapatılır karabiber ve tuzu atılarak karıştırılır.
- Ispanakları harçla karıştırılarak bir iki taşım kaynatılır fırın kabına dizilen patateslerin üzerine eşit biçimde yerleştirilir.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir kapak açılarak üzerine iri rendelenmiş bir su bardağı kaşar eşit biçimde yayılır.
- 6-7 dakika 180 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir fırın kapatılır 10 dakika dinlendirilir.
- Sıcak, ılık ya da soğuk et yemeklerinin yanına garnitür olarak ya da orta sıcak olarak servis edilir afiyet olsun