“İskemik atak, felç korkusu”

celikci

New member

“İskemik atak geçirdim”

Hastalığın niteliği halka açıklanmasa bile ciddi bir şey olduğu hemen anlaşıldı. Karısı çok endişeliydi ve aynı zamanda ortağı Marco Mazzoli (baskıyı kazanan) arkadaşı için çok endişeliydi. Radyo sunucusu, “Ne yazık ki, sahilde pişirdiğimiz deniz suyu bazlı bir iksirin neden olduğu geçici bir iskemik atak nedeniyle daha önce dışarı çıkmak zorunda kaldım. Susuz kaldım, bu yüzden tuzlu su tansiyonumda ani bir artışa neden oldu” dedi.

“Yanlış aids ve damarım kapandı”

İlk yardım durumu ağırlaştırıyordu. Hatta belki de basınç düşüşü olduğuna inanarak bacaklarını kaldırdılar ve bilmeden durumu daha da kötüleştirdiler: “Göğsümü yukarıda tutmak yerine bacaklarımı yukarıda tuttular, kan başıma doğru aktı ve basınçtaki güçlü artışta kırılmamam için bir damar kapandı. Doktor bana baskı için tableti verince hemen yeniden açıldı”.

“Kötüleşmekten korktum”

Noise döndükten sonra gerekli tüm kontrollerden geçti ve neyse ki şu anda iyi durumda. Ancak talihsizlik ve Isola dei Famosi’ye katılım onun üzerinde derin bir iz bıraktı. Radyo sunucusu aslında hayatında radikal bir değişiklik yapmaya ve vücuduna daha iyi bakmaya karar verdi. “En ağırı, beni kurtarabileceği, felç olabileceğim kaygısıyla yaşamaktı” diye itiraf etti. “Panik ataklar geçirdim ve onları kontrol etmenin tek yolu yürümekti. Bu yüzden daha fazla kilo verdim, şimdi eksi 22’ye ulaştım ama kas kütlesi kazandım. Günde bir buçuk saat koşuyorum, büyük yoksunluklar olmadan iyi besleniyorum ve her zaman daha iyiyim”.

“Adada kendimi daha iyi tanıdım”

Her şeyden ve herkesten uzakta, Paolo da birbirini daha iyi tanıma fırsatı buldu: “İyi organize edilmiş bir programa göre yaşamam gerektiğini keşfettim. Eğer buna sahip olmazsam, memnuniyetsizlik başlar. Honduras’tan sonra (karımın bana sorduğu gibi) artık insanlar tarafından yaklaşılmaktan ve yargılanmaktan korkan huysuz biri olmayı değil, insanlarla gülümsemeyle ilişki kurmayı öğrendim”.