iOS 18'de devrim yaratacak yapay zeka budur

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Mail ile ilgili olarak Apple, daha basitleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlamak ve mesajların aşırı yüklenmesini veya her şeyin nerede bulunacağını bilmeyi önlemek için daha net kategorilere sahip yeni bir arayüz duyurdu.

Öte yandan Haritalar, Cüzdan, Günlük ve Arcade'de de kullanıcılar için önemli güncellemeler olacak. En alakalı olanlardan biri, Cüzdan kullanıcıları arasında para aktarma yeteneğidir.

Nihayet, Fotoğraflar Ayrıca içerik ve anıları daha basit bir şekilde bulmak amacıyla arayüz tamamen yeniden tasarlandı. Kullanıcının cihazında bulunan içerikle kısa videolar oluşturmanın yanı sıra, görüntülerde görünen kişileri daha iyi tanımlama yeteneğine de sahiptir.

iPad ve Mac de yenileniyor


Birkaç hafta önce şirket yeni bir iPad ailesini duyurdu; böylece işletim sisteminin yeni sürümünde, iOS'taki gibi ana ekranı ve ayrıca Fotoğraflar uygulaması için yenilenmiş bir arayüzü de özelleştirebilirsiniz.

Ancak bu yazılımla ilgili büyük haber, Hesap Makinesi uygulamasının yanı sıra insanların Apple Pencil ile el ile denklem oluşturma seçeneğine sahip olacağı ve bunların otomatik olarak çözüleceği Math Notes adlı bir uygulamanın da nihayet eklenecek olmasıdır.

Ayrıca gerçek zamanlı olarak cebir problemleri çizmek ve grafikler oluşturmak da mümkün olacak. Öte yandan Notes uygulaması, el yazınızı geliştirerek daha okunaklı hale getirecek ve içeriği silmek veya kopyalamak için bir dizi hareket gerçekleştirecek yeni bir dizi işleve sahip olacak.

Öte yandan macOS Sequoia'nın ana unsuru, Apple ekosistemindeki farklı cihazlar arasında daha fazla süreklilik sağlamasıdır. Örneğin bir iPhone'da neler olduğunu görebilir ve hatta uygulamalarını sanki bir ayna ekranıymış gibi kontrol edebilir, ancak cihazı kilitli tutabilirsiniz.

Gizlilik açısından Apple, tüm giriş bilgilerinizi, doğrulama kodlarınızı ve daha fazlasını saklayan Şifreler uygulamasını tanıttı. Mac, iPhone, iPad, Vision Pro ve Windows PC'de mevcut olacak ve uygulamalarda ve Safari'de otomatik olarak doldurulacaktır.

Safari'ye gelince, bir web sayfasındaki adresler, telefon numaraları, web sayfası özetleri ve daha fazlası gibi ilgili bilgileri otomatik olarak tespit edip çıkarabilen yeni bir özellik ile de yenilenecek.
 
Üst