Beykozlu
New member
İmam Bayıldı Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet patlıcan
- 1 büyük soğan
- 2 büyük domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 büyük sivri biber
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Çeyrek bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
- Salçalı sos
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkayın şeritler halinde kesin.
- Bol tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
- çabucak sonrasında uygunca yıkayın kağıt havlu ile kurulayın bir tencereye sıvı yağ koyun kızdırın.
- İçine atın hafifçeçe kızartın.
- sonrasındasında fırın tepsinize alın ortalarını kesin.
- Bir kenara kaldırıp başka bir tencereye sıvı yağ ve soğanı koyun.
- İçine biberi ekleyin kavurun.
- çabucak sonrasında sarımsak ve domatesleri de ekleyin içine bulyon ve baharatlarını atın. 5 dakika kadar pişirin
- ondan sonrasında ortasından kestiğiniz patlıcanların içine paylaştırın.
- Hepsini akabinde bir kaseye salçalı sos yapın.
- Bir kase kadar da su koyun tepsiye dökün.
- 180 derece fırında pişirin.