İmam Bayıldı Yemeği

Beykozlu

New member
İmam Bayıldı Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 büyük sivri biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Salçalı sos
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
İmam Bayıldı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yıkayın şeritler halinde kesin.
  2. Bol tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
  3. çabucak sonrasında uygunca yıkayın kağıt havlu ile kurulayın bir tencereye sıvı yağ koyun kızdırın.
  4. İçine atın hafifçeçe kızartın.
  5. sonrasındasında fırın tepsinize alın ortalarını kesin.
  6. Bir kenara kaldırıp başka bir tencereye sıvı yağ ve soğanı koyun.
  7. İçine biberi ekleyin kavurun.
  8. çabucak sonrasında sarımsak ve domatesleri de ekleyin içine bulyon ve baharatlarını atın. 5 dakika kadar pişirin
  9. ondan sonrasında ortasından kestiğiniz patlıcanların içine paylaştırın.
  10. Hepsini akabinde bir kaseye salçalı sos yapın.
  11. Bir kase kadar da su koyun tepsiye dökün.
  12. 180 derece fırında pişirin.
İmam Bayıldı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst