IBM'den yeni ana bilgisayar – ve açıkçası AI ile

Adanali

Member
Yeni nesil ana bilgisayarlarında IBM tamamen yapay zeka becerilerine dayanmaktadır. Şu anda Z17'nin donanım, yazılım ve işletim sistemi için birçok yapay zeka özelliği ile donatılmış olduğunu açıkladı. Taban, ikinci neslin çipsiz bir hızlandırıcısının entegre edildiği yeni Telum-II işlemcisidir. Bu, IBM'e göre, günde 450 milyardan fazla çıkarım olduğu söylenen daha yüksek bir frekans anlamına geliyor. Önceki Z16 modelinden yüzde 50 daha fazla olurdu.

Telum II işlemcisinin, Spyre hızlandırıcısını PCIE kartı olarak entegre etmek için dördüncü çeyreğe entegre olması bekleniyor. Bu, AI'nın çok modlu yöntemlerini daha iyi desteklemeyi amaçlamaktadır. Spyre hızlandırıcısı, üretken yapay zeka işlevlerini ana çerçeveye getirmek ve tüm verileri kurumsal düzeyde daha iyi kullanmak için özel olarak geliştirilmiştir.

Yeni işletim sistemi AI

IBM'e göre, Z17, hibrid ortamlara tamamen entegre edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle sistem birçok açık standart ve aracı destekler, böylece her şey kesinlikle bağlanabilir. Bu, üçüncü çeyrekte yayınlanan Z/OS 3.2 işletim sistemini içerir. Donanım hızlandırılmış, modern veri erişim yöntemleri, veritabanı noSQL ve hibrid bulut verilerinin işlenmesi için işlevleri destekler.

Ücretsiz bülten IX'u zaten biliyor musunuz? Şimdi kaydolun ve her ay hiçbir şey kaçırmayın: bir sonraki sayıdaki Haber/s/ny1e Mayıs-i başlığının konusudur: kötü amaçlı yazılım olmadan böyle eklenirsiniz.

Ayrıca yeni güvenlik özellikleri de vardır: Kontrollü IBM Hashicorp'un ayrılmış kurumsal verilerin daha iyi yönetilmesi gereken işlevleri artık Z serisinde de mevcuttur. Bunlar, tüm erişimlere izin vermek için kimlik tabanlı güvenlik yaklaşımlarını kullanan bir form olan IBM Vault'u tamamlar. Ayrıca, bir bilgisayar saldırısının sonucu olabilecek potansiyel olarak malign anomalileri tanıması için Z/OS için tehditlerin tespiti de vardır.

Yeni Z İşletim Birimi de bu kategoriye aittir. Farklı kaynakların önemli performans göstergeleri ve protokolleri burada OpenLemetri formatında birleştirilmiştir. Bu, anormallikler tanınana kadar zamanı kısaltmalıdır.

Daha iyi veri performansı için saklayın

IBM ayrıca, kritik iş yükleri ve modüler mimari için tutarlı ve optimize edilmiş veri performansı sunan en yeni nesil DS8000 depolamasını da ifade eder. Yeni Z17, yapay zeka ve yapay zeka ajanları kullanan geliştiricilerin verimliliğini yapay zeka asistanları ve yapay zeka ajanları kullanarak artırmayı amaçlıyor. Bu amaçla, Z için Watsonx kodunun asistanı kullanılır.

Sistem genellikle 18 Haziran 2025'te mevcut olmalıdır. Şu anda IBM ana çerçevelerine zaten 250'den fazla çözüm var, bu nedenle sağlık hizmetlerindeki görüntülerin analizine ve perakende suç aralıklarının muhafazasına kredi riskleri ve sohbet botları.

(AXK)