Hırsızlık ve kayıplar Meksika'da akıllı telefonların satışını yönlendiriyor

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Kayıp veya hırsızlık sonucunda edinilen ekipmanın, 2024'ün ilk çeyreği ile dördüncü çeyrek arasındaki seviyelerini pratik olarak iki katına çıkardı.

“Toplam hacminde, 2024 için, Meksika'da toplam 2,2 milyon akıllı telefon kaybı veya hırsızlığı vardı, bu da bu Meksikalıların cepleri için 10.2 milyon peso ekonomik bir etkisi haline geliyor.”

Haziran 2024'te akıllı telefonunun çalınmasından etkilenen bir kullanıcı olan Luis Gómez, genişletme, hırsızlığın bir başkasını almak için iki hafta sürdüğünü söyledi.

Gomez, “Daha önce satın alırdım ama o sırada planımın yenilendiğini kabul etti, bu yüzden kaybın mümkün olduğunca az olmasını bekledim çünkü telefon tarafından güvence altına alınmadım.” Dedi.

CIU, akıllı telefonların işe alınmasının kullanıcı yatırımını korumak için gerekli bir alternatif olarak ortaya çıktığını açıklıyor, ancak bu Meksika'da yaygın bir uygulama değil.

Meksika'daki akıllı telefon pazarının çalışma boyutlandırması, Meksika'daki 10 akıllı telefon kullanıcısından sadece birinin korunmaları için sigortaya sahip olduğunu ve hırsızlıktaki artışın bu hizmetlerin satın alınmasına önemli ölçüde yansıtılmadığını ifade ediyor.

CIU, “Buna karşılık, cihazınızın hırsızlık ve kayıpla değiştirilmesine, bu gösterge sadece 2024 için yüzde 0,1 puanlık bir büyüme kaydetti.” Dedi.

Bu büyüyen sorun göz önüne alındığında, kullanıcıların% 6,5'i önümüzdeki altı ay içinde akıllı telefonları için sigorta almayı düşünüyor, ancak ekipmanları için sigortası olmayan kullanıcıların% 3,1'i “pahalı oldukları için bir tane işe almadıklarını ifade ediyor.

2024'ün dördüncü çeyreğine, cihaz sigortasının ortalama maliyeti 4.562 peso idi. Bu koruma araçları genellikle hırsızlık, kazara hasar veya mekanik arızaları kapsar.