Beykozlu
New member
Havuçlu Pirinçli Pırasa Yemegi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gr pırasa
- 3 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaların dış yaprakları alınır.
- Bir parmak eninde doğranır güzelce yıkanır süzülür.
- Havuçların dışı soyulur ve ince doğranır.
- Domateslerin kabukları soyulur doğranır.
- Tencereye zeytinyağı alınır havuçlar eklenir biraz soteledikten daha sonra pirinç ve biber salçası eklenir bı süre kavrulur.
- ondan sonrasında domates ve pırasalar eklenir 2 dakika kavurduktan daha sonra tuzu kırmızı pul biber eklenir ve ılık suyu ek edilir.
- 30 dakikada servise hazır.Afiyet olsun.