Beykozlu
New member
Havuçlu Karnabahar (Cauliflower With Carrots) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabahar küçük kesimlere ayrılır ve 5-10 dk ( biraz diriliği gidecek kadar) haşlanır. Sapları kesilir ve soğuması beklenir.
- Havuç, sarımsak, kırmızı biber rondo dan geçirilir.
- 1 kaseye yumurta kırılır ve çırpılır. Üzerine havuçlu karışım, tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
- Biraz zeytinyağ eklenir.
- İçine karnabaharlar atılır ve düzgünce yumurtalı karışıma bulanır.
- Tavaya zeytinyağ konur ve karnabaharlar dizilir. 3-4 dk daha sonra aykırı çevrilir ve kapağı kapatılır.
- Pişene kadar yanmaması için ortada çevirerek kapağı kapalı olarak pişirilir.Afiyet olsun.