Beykozlu
New member
Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tane orta uzunluk kabak
- 1 büyük havuç
- 2 tane yumurta
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı un
- Bir kaç kol maydanoz ve dereotu
- Tuz
- Kızartmak için biraz sıvı yağ
- Sevdiğiniz baharatlardan katabilirsiniz, gereçleri kendinize nazaran arttırabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakların ve havucun kabuklarını büsbütün soyup rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Suyu fazla gelirse sıkın epey sulanınca âlâ olmuyor.
- daha sonra sarımsağı da tıpkı biçimde rendeleyip katıyoruz, öbür materyalleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Çok akışkan ya da fazlaca katı olmasın.
- Biraz sıvı yağ koyduğumuz tavaya kaşıkla alıp harcımızdan koyuyoruz, yavaşça yayıyoruz.
- Renk değiştirip kızarınca çevirelim hepsini bu türlü pişirelim. Yanında yoğurt yahut yoğurt çorbası ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun????.