Beykozlu
New member
(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet beyaz lahana
- 5 adet soğan
- 5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Üzerini geçecek kadar su
- Tuz
- Limon
- Bir ölçü da zeytinyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Dediğim üzere lahanayı difrizden (derindondurucudan) çıkarttıktan daha sonra tek tek ayırıp yıkayıp süzülmesi için süzgece alıyoruz.
- ondan sonrasındasında saracağınız biçimde lahanayı kesiyoruz ve bir kenara alıyoruz.
- daha sonrasın da dolmanın iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğanları ince olacak biçimde doğrayın.
- Rondodan da geçirebilirsiniz başka tüm gereçleri bir kabın ortasında birleştirip karıştırın.
- Tencerenin tabanına lahananın damar kısımlarından koyun (altına dolmaların yapışmaması için) dolma larımızı sarıp tencereye diziyoruz.
- Bu süreç bittikten daha sonra üzerine limon dilimleyip bir ölçüde zeytinyağı gezdirip ve son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin.
- Piştikten daha sonra pişen tencerenin ortasında soğumasını bekleyin sonrasındasında servis yapın.Afiyet olsun ????????.
(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı