Beykozlu
New member
Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rondodan çekilmiş soğan
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Gereğince tuz
- 2-3 adet patates (Suda haşlanmış)
- 1 su küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Biraz tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik (İsteğe bakılırsa)
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel derin bir kaba kıyma, soğan, yumurta, tuz, sıvı yağ, baharatlar ekmek içi koyularak yoğrulur.
- Yoğurulan köftemizden elimizle mandalina büyüklüğüne yakın modüller kopararak ,avucumuzun içine koyalım ve elimizle döndürerek ortasına yavaşça basarak oyarak çanak haline getirelim.
- Köfte harcımız bitene kadar bu süreci uygulayalım ve tepsimize köfteleri dizelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında hayli yavaşça kızarana kadar pişirelim fazlaca kızartmayın köftenin yavaşça renginin dönmesi kâfi.
- Patatesleri bir tencereye koyup suda haşlayalım ve suyunu süzelim patatesler sıcakken içine tereyağını ve peynir rendesini de koyup çatalla ezelim ve püre haline getirelim.
- Fırından çıkardığımız köftelerin içine patates püresinden koyalım ve üzerine kaşar peynir rendesini de koyalım.
1, 5 su bardağı suyumuzun içine salça ve kekiği koyup bir taşım kaynatalım yada kaynamış suyun ortasında salçamızı karıştıralım iki türlüde olur. - Tepsimizin içine sosumuzu dökelim ve tekrar fırına verelim.
- 180 derece öncesinden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynirlerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun