Beykozlu
New member
Muhteşem Lezzetiyle Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhteşem Lezzetiyle Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 200 gram kıyma
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (Küçük boy)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 orta uzunluk kase sarımsaklı yoğurt (Tercihen sarımsaksız da yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Muhteşem Lezzetiyle Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel orta uzunluk bir karnabahar tüm olarak güzelce yıkanır ve ince ince bıçak sayesinde doğranır.
- Çok derin olmayan bir tencerede yağ kızdırılır ve doğranmış karnabaharlar eklenir, karıştırılarak yeterlice kavrulur.
- Kavrulan karnabaharlara ince kıyılmış sarımsaklar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Ayrı bir tavada kıyma renk değiştirinceye kadar düzgünce kavrulur.
- Karnabaharlar yumuşayınca kıyma ,tuz ve baharatlar eklenir ve yaklaşık bir 5-10 dakika da kavrulmaya devam edilir.
- ondan sonrasında ocağın altı kapatılır ve karnabahar servis tabağına alınır.
- Tabağa alınan yemeğin üzerine yoğurt gezdirilir.
- Sos tenceresinde tereyağ ve sıvı yağ eritilir, salça ile su eklenilerek kıvamlı bir sos elde edilir.
- Hazırlanan salça sosu yoğurdun üzerine dökülür.Yemeğimiz servise hazırdır,afiyet olsun.