Harika Lezzetiyle Karnabahar Mantısı

Beykozlu

New member
Muhteşem Lezzetiyle Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 200 gram kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Küçük boy)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Üzerinin sosu için;

  • 1 orta uzunluk kase sarımsaklı yoğurt (Tercihen sarımsaksız da yapabilirsiniz)
Salça sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Not: yemeğinize isteğinize nazaran farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz


Muhteşem Lezzetiyle Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel orta uzunluk bir karnabahar tüm olarak güzelce yıkanır ve ince ince bıçak sayesinde doğranır.
  2. Çok derin olmayan bir tencerede yağ kızdırılır ve doğranmış karnabaharlar eklenir, karıştırılarak yeterlice kavrulur.
  3. Kavrulan karnabaharlara ince kıyılmış sarımsaklar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Ayrı bir tavada kıyma renk değiştirinceye kadar düzgünce kavrulur.
  5. Karnabaharlar yumuşayınca kıyma ,tuz ve baharatlar eklenir ve yaklaşık bir 5-10 dakika da kavrulmaya devam edilir.
  6. ondan sonrasında ocağın altı kapatılır ve karnabahar servis tabağına alınır.
  7. Tabağa alınan yemeğin üzerine yoğurt gezdirilir.
  8. Sos tenceresinde tereyağ ve sıvı yağ eritilir, salça ile su eklenilerek kıvamlı bir sos elde edilir.
  9. Hazırlanan salça sosu yoğurdun üzerine dökülür.Yemeğimiz servise hazırdır,afiyet olsun.
Muhteşem Lezzetiyle Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst