semaver
New member
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Sılanur ve Sude Seksenlik kardeşler, olimpiyatlardan etkilenerek 3 yıl evvel halter sporu yapmaya başladı. Geçen süreçte Kayseri’de düzenlenen yarışlara katılan sorcular vilayet birincilikleri elde etti. İki kız kardeş yarışlara müstakil konutlarının bahçesine kurdukları kütük ve araba lastiklerini kaldırarak hazırlanıyorlar. Kız kardeşlere en büyük dayanağı ise anneleri Suzan Mamak veriyor. Her gün kızlarının idmanı esnasında başında bekleyen anne Mamak, çocuklarının başarılı olacağından emin olduğunu söylemiş oldu. İlçedeki spor salonunda da Ahmet Yalçın Danacı idaresinde çalışmalarını sürdüren kardeşler, bu yıl kentte düzenlenen Okullararası Halter Şampiyonası’nda da birinci oldu. 64 kiloda müsabakaya katılan Sılanur Seksenlik 83 kilo kaldırarak birinci, 76 kiloda yarışa katılan Sude ise 103 kilo kaldırarak madalyaya uzandı. Gayelerinin Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek olduğunu söyleyen Sılanur Seksenlik, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, “Anadolu Lisesi’nde eğitim görüyorum. Kardeşimle birlikte halter sporuna gönül verdik. Okullararası şampiyonada vilayet birinciliğim var. Artık de Türkiye şampiyonluğuna hazırlanıyorum. Amaçlarımız büyük. Muvaffakiyete ulaşmak istiyorum” sözlerini kullandı.
Sude Seksenlik ise “İmamhatip Lisesi’nde eğitim görüyorum. Halterde iki kez vilayet birinciliğim var. Şubat ayında düzenlenecek Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorum. Buradanda başarılı döneceğiz. En büyük amacımız Avrupa’da ülkemizi temsil etmek. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR (Kayseri),(DHA)
Okumaya devam et...
Sude Seksenlik ise “İmamhatip Lisesi’nde eğitim görüyorum. Halterde iki kez vilayet birinciliğim var. Şubat ayında düzenlenecek Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorum. Buradanda başarılı döneceğiz. En büyük amacımız Avrupa’da ülkemizi temsil etmek. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR (Kayseri),(DHA)
Okumaya devam et...