Haftanın Konuğu, eski ulusal güreşçi Gurur Eroğlu’nu ağırladı

semaver

New member
D-Smart’ta yayınlanan ‘Haftanın Konuğu’ programında Posta Muharriri Faik Gürses, Türkiye Güreş Federasyonu Lideri, eski ulusal güreşçimiz Onur Eroğlu’nu ağırladı.

Faik Gürses: Çok kısa bir süre içerisinde bakılırsave geldiniz, bu süreçte nasıl bir izleniminiz oldu?

‘’GÜREŞ BU MEMLEKETTE DAİMA SEMBOL İSİMLER YETİŞTİRMİŞ’’

Erdem Eroğlu: 9 Kasım itibariyle bakılırsave geldim. Neyi isteyip neyi istemediğimizi biliyordum temelinde. Güreş bu memlekette daima sembol isimler yetiştirmiş. Güreşte yeni bir kıssaya muhtaçlık var, biz de bu öyküyü yazmak zorundayız.

‘’GÜREŞİ, GÜREŞİ BİLENLER YÖNETSİN’’

Gurur Eroğlu:
Biz bu minderde kazanmış olduğumuz zaferi masada da devam ettirmek istiyoruz. Güreşi bilen, kulağı kırık, güreşin sıkıntısını çekmiş, tarihe geçmiş isimler var. Bu bireyler güreşi yönetmeli.

‘’BİZİM HAYALİ OLAN YENİ GENÇLERE GEREKSİNİMİMİZ VAR’’

Gurur Eroğlu: Bizim Dünya Şampiyonluğu hayali olan yeni gençlere muhtaçlığımız var. Bu gençleri nasıl yetiştirebiliriz bunlara odaklanacağız.

Faik Gürses: nazaranve geldikten daha sonraki birinci izleniminiz sizin için nasıl bir fotoğraftı?

‘ÖNCELİKLE İÇ BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ’’

Erdem Eroğlu:
Biz birlik birlikteliğin içerisinde olacağız. Biz büyük bir güreş ailesiyiz. Bizim ortasında ateş olan başarmaya gereksinimi olan, inancı olan gençlere muhtaçlığımız var. Bunu nasıl başarabiliriz buna odaklanacağız.

KAMPLARDA KALACAĞIM, ÇOCUKLARIN YANINDA OLACAĞIM

Onur Eroğlu:
Gençlerin gereksinimlerine seferber olup kamplarda kalacağım, onların yanında olacağım.

TÜRK GÜREŞİNDE YENİ EFSANELERE MUHTAÇLIK VAR

Gurur Eroğlu:
Burada kıymetli olan güreşin çıtasını ileriye taşımak. Bizim emelimiz yeni efsaneler yetiştirmek. Türk güreşinin gurur duyacağı yeni efsanelere gereksinimi var.

GÜREŞÇİ SAYIMIZI ÇOĞALTACAĞIZ

Erdem Eroğlu:
Biz şayet güreş ülkesi isek, güreşçi sayımızı çoğaltmalıyız ve bunu çoğaltacağız. Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet tarihli birinci turnuvayı gerçekleştireceğiz.

GÜREŞİ ANADOLU’YA YAYMAK İSTİYORUZ

Erdem Eroğlu:
Güreşi olabildiğince Anadolu’ya yaymak istiyoruz.

Faik Gürses: Güreş eğitim merkezleri vardı, bunlara gerekli ilgi gösterilmedi mi, ilerleyen vakit içinderda bu güreş eğitim merkezlerine el atacak mısınız?

YENİ OLİMPİYAT KAMP MERKEZLERİ AÇTIK

Erdem Eroğlu:
32 tane eğitim merkezimiz var. Yeni olimpiyat kamp merkezleri açtık. Biz takım olarak adım adım gitmek istiyoruz. Bizim Ocak ayında sportmen sıhhat taramasını tamamladıktan daha sonra kamplarımızı atletlere açacağız.

GÜREŞİ EVVEL MORAL VE MOTİVASYON OLARAK YÜKSELTECEĞİZ

Gurur Eroğlu:
Güreş ismine başarmak isteyen moral ve motivasyonu yüksek şahıslarla güreşi yükselteceğiz.

VÜCUT EĞİTİMİ DERSLERİNİ MUHAKKAK YÜKSELTMEMİZ LAZIM

Gurur Eroğlu:
Güreşte de salon sporlarında olduğu üzere çocuklarımızın hayatına dokunmamız lazım. Çocukları anneleriyle güreş salonlarına nasıl çekebiliriz bunu düşünüyoruz.

DÜNYA TAKIM ÇALIŞMASINI VE TAHLİLİNİ ÂLÂ YAPIYOR

Gurur Eroğlu:
Bu işe dünya üzere bilimsel olarak eğilmek zorundayız. Dünya grup çalışmasını ve tahlilini düzgün yapıyor. Güreşçinin en ince detayına kadar araştırıyor, tahlilini çıkarıyor. Biz de bu işin hakkını verip daha güzelini yapacağız.

‘’GÜREŞTE GERİYE GİDİŞİ AKSİNE ÇEVİRMEMİZ LAZIM’’

Onur Eroğlu:
Milletimizin gurur duyacağı gruplar oluşturacağız. Biz gerekirse sponsorluklar alacağız. Oturarak, bekleyerek bu iş çözülmüyor. Hakikat irtibatla, hakikat stratejiyle aksiyona geçerek üstesinden gelemeyeceğimiz rastgele bir pürüz kalmayacak.

‘’SPONSORLUK İÇİN GİDİP KENDİMİZİ ANLATACAĞIZ’’

Gurur Eroğlu:
Deplasmanlı liglerde, minderde sponsor olacak.

Faik Gürses: Nasıl bir tesislere muhtaçlığımız var?

Gurur Eroğlu: Keçiören’de güreş federasyonu için bir yer yapılıyor. Burada emeği geçen herkesi farklı ayrı kutluyoruz.

‘’İSTANBUL’DA YENİ BİR TESİSE GEREKSİNİM VAR’’

Gurur Eroğlu:
Atletlerimizin İstanbul’un köşesinde otellerde kalmasını istemiyorum.

Ahmet Taşçı telefon ilişkisi ile yayına bağlandı.

Faik Gürses:
Yağlı güreşinde nasıl bir yenilik yapacaksınız, bu hususta neleri ele alacaksınız?

Ahmet Taşçı: İnşallah fazlaca pak alanlar yapacağız.

Faik Gürses: Altın kemerli günlerinizi özlüyor musunuz?

Ahmet Taşçı: Altın kemerli günlerimi çok özlüyorum. Hoş vakit içinderdı.

‘’OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLACAK BAYANLAR YETİŞTİRMEMİZ LAZIM’’

Gurur Eroğlu:
Bu ülkede olimpiyat şampiyonu olacak bayanlar yetiştirmemiz lazım. Güreşte bayanlara yatırım yapmak zorundayız.

Erdem Eroğlu: Güreşi tartışmak zorundayız, güreşi güzel manada bir yere getirmek zorundayız. Biz içe kapanarak bir yere varamayız, biz açılacağız.

‘’2022 TEMMUZDAN İTİBAREN DEPLASMANLI LİGE BAŞLIYORUZ’’

Onur Eroğlu:
2022 Temmuz’dan itibaren deplasmanlı lige başlıyoruz.

‘’KADINLAR GÜREŞİNİN LOKOMOTİFİ ENKA’’

Gurur Eroğlu:
Bayanlar güreşinde ENKA’nın emeği epeyce büyük. Biz güreş federasyonu olarak bize muhtaçlık duyulması anında üzerimize düşen bakılırsavi yerine getirmeye hazırız.

‘’KONDİSYON VE GÜÇ GÜREŞTE şayet olmazsa OLMAZ’’

Onur Eroğlu:
Biz güreşçilerimizin kondisyonunu, dayanıklılığını ve gücünü en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Sürat ve teknik olağan kıymetli lakin günümüzde kondisyon ve dayanıklılık olmadan olmaz. Biz 6 dakika rakibe minderi dar edecek, yorulmak nedir bilmeyecek gençleri yetiştirmek zorundayız.

‘’DİJİTALE GİRMEK ZORUNDAYIZ, BİZE YAKIŞANI KAZANMAK ZORUNDAYIZ’’

Onur Eroğlu:
Bize düşen, güreş külçeşidini gelecek jenerasyonlara aktarmak zorundayız.

Okumaya devam et...