Beykozlu
New member
Güveçte Kıymalı Mantar Hemde 200 Gram Kıyma İle Enfes Bir Akşam Yemeği Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için;
- 300 gram mantar
- 200 gram dana kıyma
- 1 soğan
- 3 tane tane tarhana biberi
- 3 tane sivribiber
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel iç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğanlarımızı doğrayıp sıvı yağı ve tereyağını katıp kavurmaya başlayalım.
- Rengi değişti mi kestiğimiz biberleri ek edelim. Birazcık daha kavurup, mantarları ekleyelim.
- Son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip 5-10 dakika ortası pişirelim altını kapatalım. Güveç kaplarına alalım.
- Beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tereyağı ve biraz sıvı yağı katıp unumuzu koyunca pembeleşmeye yakın kavurup sütümüzü ekleyelim daima karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
- Pişmeye yakın tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıp kapatalım.
- Güveçlerde hazır olan mantarlı harcımızın üzerine beşamel sosu bölüştürelim.
- En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri koyup öncesinden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar denetimli pişirelim.
- Daha fazla kızarması için ise 5 dakika en üst rafa alıp yalnızca üst kısmı kızartalım. Yemeğimiz hazır ????afiyet bal şeker olsun ????????????.