Güveçte Kıymalı Mantar Hemde 200 Gram Kıyma İle Enfes Bir Akşam Yemeği

Beykozlu

New member
Güveçte Kıymalı Mantar Hemde 200 Gram Kıyma İle Enfes Bir Akşam Yemeği Tanımı İçin Gereçler

İç harcı için;

  • 300 gram mantar
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 soğan
  • 3 tane tane tarhana biberi
  • 3 tane sivribiber
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine;

  • Kaşar peyniri
Güveçte Kıymalı Mantar Hemde 200 Gram Kıyma İle Enfes Bir Akşam Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel iç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğanlarımızı doğrayıp sıvı yağı ve tereyağını katıp kavurmaya başlayalım.
  2. Rengi değişti mi kestiğimiz biberleri ek edelim. Birazcık daha kavurup, mantarları ekleyelim.
  3. Son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip 5-10 dakika ortası pişirelim altını kapatalım. Güveç kaplarına alalım.
  4. Beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tereyağı ve biraz sıvı yağı katıp unumuzu koyunca pembeleşmeye yakın kavurup sütümüzü ekleyelim daima karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişmeye yakın tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıp kapatalım.
  6. Güveçlerde hazır olan mantarlı harcımızın üzerine beşamel sosu bölüştürelim.
  7. En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri koyup öncesinden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar denetimli pişirelim.
  8. Daha fazla kızarması için ise 5 dakika en üst rafa alıp yalnızca üst kısmı kızartalım. Yemeğimiz hazır ????afiyet bal şeker olsun ????????????.
Güveçte Kıymalı Mantar Hemde 200 Gram Kıyma İle Enfes Bir Akşam Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst