Güreşin kalbi, Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü’nde atıyor

semaver

New member
Yaklaşık 2 yıl evvel Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü güreş grubu bünyesinde bir ortaya gelen ve elde ettiği muvaffakiyetler ile sayıları gün geçtikçe artan atletler, antrenör Ahmet Özdemir idaresinde çalışmalarını İstek Kayaalp Spor Salonu’nda sürdürüyor. Hafta içi her gün idmanlarını sürdüren atletler, dayanıklılık, kondisyon ve teknik idmanlar yaparak ulusal ve uluslar ortası turnuvalarda başarılı olmak istiyor. Yaşları 7 ila 16 içinde değişen atletler, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Ulusal Güreşçi İstek Kayaalp’i örnek alarak çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Yozgat’ta 3-6 Mart günleri içinde düzenlenecek Türkiye Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nda 66 kilogramda grekoromen tarzda Recep Şahin ile karşılaşmalara katılacak olan Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü, kenti en düzgün biçimde temsil etmek için karşılaşma gününü bekliyor.

Şampiyonaya argümanlı hazırlanıyorlar

Şubat ayında Karaman Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nün mesken sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Gençler B Güreş küme karşılaşmalarında ikinci olarak Türkiye Şampiyonasına katılmayı hak kazanan Recep Şahin, turnuvaya tezli hazırlandığını söylemiş oldu. Şahin kendisine ulusal güreşçi İstek Kayaalp’i örnek aldığını da belirterek, “Yozgat’ta düzenlenecek Türkiye Şampiyonasında 66 kilogramda grekoromen tarzda Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü ismine güreşeceğim. İnşallah altın madalya getireceğim. Savlı hazırlıyorum, hocama ilgisi için teşekkür ediyorum, benim partnerim yok benimle idman yapıyor. Gayem İstek Kayaalp üzere olmak, ülkemi dünyada temsil etmek istiyorum. Başta Belediye Liderimiz Celal Köse olmak üzere antrenörüm Ahmet Özdemir’e epeyce teşekkür ediyorum, benim üzerimde emekleri epeyce fazla” dedi.

Ulusal güreşçi İstek Kayaalp’i örnek alıyorlar

Güreşe 3 yıl evvel başlayan 13 yaşındaki Atakan Akbaba ise, “Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübünde 48 kilogramda güreşiyorum. Güreşe 10 yaşında başladım, 3 yıldır devam ediyorum ve güreşmeyi epey seviyorum. Hocam bizimle hayli ilgileniyor. Benim de gayem İstek Kayaalp üzere ünlü bir güreşçi olmak. Ahmet Özdemir hocam da bana fazlaca takviye veriyor. Maksadım epeyce uygun bir güreşçi olmak ve hem Yozgat’ı tıpkı vakitte Türkiye’yi dünyada temsil etmek istiyorum” halinde konuştu.

Özdemir: “Amacım şampiyon güreşçiler yetiştirmek”

Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü Güreş Ekibi Antrenörü Ahmet Özdemir ise gayesinin Yozgat’ta şampiyon güreşçiler yetiştirmek olduğunu belirterek, “3-6 Mart günleri arsında Yozgat’ta Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonası yapılacak. Tabi bunun öncesinde atletimiz Recep Şahin, kümelerde 2. olarak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştı. Biz Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü olarak 30 sportmen ile çalışmaktayız. Çalışmalarımız 7-8 aydır aralıksız devam ediyor. Türkiye Şampiyonası’nda iddialıyız, atletimizin şampiyon olacağına inanıyorum. Benim en büyük maksadım burada İstek Kayaalp üzere şampiyonlar yetiştirmek, güreşe ve güreşçiye takviye olunduğu sürece buna inanıyoruz. Recep Şahin üzere başka atletlerim da var, onların da ilerleyen vakit içinderda muvaffakiyet elde edeceğine inanıyorum. Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübümüz ve Belediye Liderimiz Celal Köse ile lider yardımcılarımız bizleri her hususta destekliyor, onlara da epeyce teşekkür ediyorum” sözlerinde bulundu.

Okumaya devam et...