Gran Fondo Antalya 2022’nin basın toplantısı yapıldı

semaver

New member
Gran Fondo Antalya’nın Kemer’de düzenlenmesinden büyük heyecan duyduklarını lisana getiren Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, “Eşsiz tabiatı ve turizm zenginlikleri ile dikkat çeken Kemer, spor etkinlikleriyle de ön plana çıkmaya başladı. Kemer, son periyotta spor destinasyonu haline geldi. Etkinliklerimizin büyük bir kısmı dünyada da ön plana çıkan bisiklet sporu üzerine gerçekleşiyor. Bölgemizde bisiklet dostu oteller artıyor ve bu oteller bu işe fazlaca ehemmiyet veriyorlar. Bu sayede bisiklet tutkunları bölgemize büyük ilgi göstermektedir. Yarışımıza büyük ehemmiyet veriyoruz. Atletlerimiz, bu tertiple Kemer’in bisiklet rotalarını ve doğal hoşluklarını keşfedecekler. Atletlerimizi Kemer’de ağırlamaktan dolayı memnunuz. Tertipte emeği geçenlere teşekkür ederken atletlere da muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

ANTALYA GENÇLİK SPOR VİLAYET MÜDÜRÜ GÜRHAN: BU KENTTE SPOR TERTİBİ YAPMAK DÜNYANIN EN HOŞ İŞİ

Antalya’da spor tertibi düzenlemenin farklı bir his olduğuna dikkat çeken Antalya Gençlik Spor Vilayet Müdürü Yavuz Gürhan: “Bu kentte spor tertiplerini çeşitlendirince ilgi ve sevgiyi de çeşitlendirebiliyoruz. Sanırım bu kentte spor tertibi yapmak dünyanın en hoş işidir. Bu kente kıymet katmak isteyen, marka pahasına dokunuşlar yapmak isteyen kıymetli sponsorlarımız var. Onlara teşekkür ediyoruz. Sporu tabiat ile çeşitlendirince ve heyecanı artırınca büyük hoşluklara imza atmış oluyoruz. Bu hoşlukları dünya ile buluşturmak bizleri inanılmaz keyifli ediyor. Sponsorlar başta olmak üzerde bu işe bedel katanlara teşekkür ediyoruz. Yarın atletleri iki kıymetli ve kuvvetli etap bekliyor. Buna emek veren ve bedel katan bu gönül beraberliğinde bizimle bir arada olan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

AYDIN AYHAN GÜNEY: GRAN FONDO ANTALYA, DAHA GÜÇ PARKURLARI İLE FARK YARATACAK

Yarış hakkındaki teknik ayrıntıları paylaşan Tour of Antalya Genel Yöneticisi Aydın Ayhan Güney, “Amatör bisikletçilerin de Tour of Antalya heyecanına ortak olması için düzenlediğimiz AKRA Gran Fondo Antalya yarışı Belek-Lara içinde düz bir etaptı. Tıpkı kentte birebir parkurda iki Gran Fondo olmaması emeliyle AKRA Gran Fondo Antalya’nın bu yıl formatını değiştirip Tour of Antalya’dan farklı bir tarihe alarak yarışı Kemer’e taşıdık. AKRA Gran Fondo Antalya, daha tırmanışlı daha sıkıntı parkurları ile fark yaratacak. Doğal ve tarihi hoşlukları ile turizm açısından eşsiz fırsatlar sunan Kemer’de biraz daha köy yollarına, görseli hoş yollara girerek Toros Dağlarına hakikat çıkarak eşsiz bir coğrafyada yesyeni bir yarış tecrübesi ve heyecanı sunmayı hedefliyoruz. Yarışlara her sene gelen bisiklet tutkunları kendilerini farklı parkurlarda denemek istiyor. Son iki-üç yılda yarışların sayısı arttı, parkurlar çeşitlendi. Tırmanış yarışları hayatımıza girdi. Bisiklet kültürü gelişirken, Gran Fondolar farklı yarışlara öncülük etti. Türkiye’de yarışlara katılabilecek bisikletçilerin sayısı, kapasitesi belirli. Yarışlarda daha yeterli bisikletçilerle kaliteyi artırıyoruz. Türkiye’de Gran Fondo’ların kalitesi arttıkça kulüplerimiz de gelmeye, yarışa başladı. Bu gelişmeler, bisiklet sporunun da geleceği açısından ehemmiyet taşıyor. Kemer yeni bir bisiklet turizmi destinasyonu haline geldi. Bu yarışlarda kentlerin başlama ve bitiş noktası olarak konumlanmasını önemsiyoruz. Zira yarışın bir şenlik havasında kent halkıyla bütünleştirmesi amaçlıyoruz. bu biçimdece tertip, kentin iktisadına de katkı sağlayabiliyor. Bisiklet külçeşidini daha fazla bölgeye yaymamız gerekiyor. Bu yıl Türkiye Bisiklet Federasyonu Gran Fondo yarışları için yeni kurallar getirdi. Yarışların sayısı artarken biz de AKRA Gran Fondo Antalya olarak bu ekosistemin kesimi olduğumuz ve bisikleti, bisiklet turizmini büyütmeye yardımcı olduğumuz için hayli mutluyuz” halinde konuştu.

TOUR OF ANTALYA PROJE YÖNETİCİSİ ÖZSEVİM: KEMER’DE 3 YIL İÇİNDE HERKESİN KATILMAK İSTEDİĞİ BİR YARIŞ OLACAK

Organizasyonda emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür eden Tour of Antalya Proje Yöneticisi Haluk Özsevim, “Çok kısa mühlet evvel hayata geçirilmesine karşın büyük bir muvaffakiyet yakalayan, her yıl sponsor gücünü artıran ve kamu kurumlarından fazlaca değerli takviyeler alan Tour of Antalya’nın dördüncü yılında büyük bir muvaffakiyet elde ettik. Medyanın ve bisiklet ailemizin takviyesinin yanı sıra yarışımızın daha da kaliteli hale gelmesine verdikleri katkılar için kamu kurumlarına, tüm sponsorlarımıza ve paydaşlarımıza bir defa daha hayli teşekkür ediyoruz. Antalya’da 2018 yılında paydaşlarımızla birlikte el ele vererek hayli büyük bir bisiklet hareketi başlattık. Maksadımız yalnızca profesyonel grupları getirmek değil, bisiklet turizminin kesimi olan amatör bisikletçilerin de iştirakini sağlamaktı. Tour of Antalya’nın rüştünü ispatlaması Antalya’nın turizmine fazlaca büyük katkı sağlaması ile belediyeler, turizmciler, organizatörler, medya büyük bir aile olduk. Bu işe herkes dayanak olmak için elinden geleni yapıyor. AKRA Gran Fondo Antalya’nın da markalaşarak Antalya turizmine, bisiklet turizmine katma paha sağlamasını hedefliyoruz. Bu sene gittiğimiz format değişikliğinin temel sebebi; Kemer’de spor turizmi hareketliliğinin epey artmış olması. Mart ayından itibaren Kemer’de koşu, bisiklet, yüzme, triatlon üzere epeyce sayıda milletlerarası spor aktifliği görüyoruz. Şiddetli parkuru, doğal ve tarihi hoşlukları ile Kemer, efsane bir yarışa mesken sahipliği yapacak. Bisikletçiler Toros dağlarında kusursuz bir parkurda kendilerini sınama fırsatı bulacak. Yüzlerce bisikletçi 7-8 Mayıs tarihleri içinde Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Olbia Park’ta kurulan EXPO alanında buluşacak. Büyük bir bisiklet şenliğine mesken sahipliği yapacak olan Kemer ve Toroslar, atletlerle şenlenecek. Gran Fondo Antalya, önümüzdeki senelerda Türkiye’nin en çok tercih edilen Gran Fondo yarışlarından birisi haline gelecek” tabirlerini kullandı.

14 ÜLKEDEN 529 SPORCU

Kemer Cumhuriyet Meydanı, 98 kilometrelik AKRA Parkuru ile 49 kilometrelik AG Tohum Parkuru’nun başlangıç ve bitiş noktası olacak. 98 kilometrelik AKRA Parkuru’nda 08:00’de start alacak. Yarış, asırlık çam ağaçları ile çevrili D-400 karayolundan Antalya’nın turistik beldeleri Göynük ve Beldibi üzerinden Phaselis Antik Kenti rotasında devam edip Toroslara tırmanarak Kemer’de Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. 49 kilometrelik etap ise saat 08:30’da start alacak. Kemer’in yayla yollarından 537 + m yüksekliğe çıkan AG TOHUM parkuru da bir daha Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanacak. Gran Fondo Antalya 2022’ye 14 ülkeden 62’si bayan 529 bisikletçi katılacak. Türkiye, Kıbrıs, Finlandiya, Ukrayna, İran başta olmak üzere 14 ülkeden sportmenler 17 kategoride çaba edecek.

DHA

Okumaya devam et...
 
Üst