Google kesinlikle Chromecast'i durduruyor, ancak zaten bir halefi var

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Bununla birlikte, televizyon pazarının evrimi Google Chromecast'e zarar verdi, çünkü 30 ila 50 dolar arasında hem HD hem de 4K'da içerik veren bir cihaz olmasına rağmen, televizyon seçenekleri insanlar için giderek daha uygun.

“11 yıl ve 100 milyondan fazla cihaz satıldıktan sonra, Chromecast prodüksiyonunu sona erdiriyoruz,” dedi Google, kullanıcıların Chromecast cihazlarını düzenli olarak kullanmaya devam edebileceğini vurguladı.

Google piyasayı tamamen terk etmeyecek

Bu karar, Google'ın içerik iletim pazarından tamamen ayrılacağı anlamına gelmez. Ağustos ayında şirket, bir içerik platformu olarak işlev görmenin yanı sıra akıllı evler için bir kontrol merkezi olan Google TV Salonu'nu başlattı.

Şirketin o zaman paylaştığı pozisyona göre, bu karar son yıllarda teknolojinin hem gadget düzeyinde hem de uygulamalarda içeriğin nasıl tüketilebileceğinden kaynaklanmaktadır.

“Binlerce uygulama şanzımanı kabul ediyor, bu da telefonunuzun ve tabletinizin içeriğini büyük ekranda görmekten daha kolay hale getiriyor. Bu nedenle, TV iletim cihazlarının aynı Chromecast teknolojisi üzerine inşa edilen akıllı televizyonlarına daha da fazla yetenek katma biçiminin evriminde bir sonraki adımı atıyoruz ”dedi.

Çoğu kullanıcı içerik tüketmek için akıllı ekranlar kullanırken, comScore verileri akış çubuğu ve set üstü kutu cihazlarının, Chromescast veya Google TV flaması girdiği kategorilerin Meksika'da oldukça kullanıldığını gösterir.

Danışmanın bağlı TV'sinde tüketim eğilimleri üzerine yapılan bir araştırmaya göre, bu iki cihaz hanehalklarının sırasıyla% 48 ve% 41'inde bulunur ve kullanıcılar için alaka düzeyini gösterir.