“Gerçekten kötü adamsın”

celikci

New member
Tartışma

Beatrice heyecanı bırakırken Ciro ve Paolo da gelir ve yeni bir tartışma başlar: “Her zaman renkli giyinirsin, bu gece kızgın olduğun için mi siyah giydin?” kasap onu kışkırtırken, oyuncu onu bütün akşam sakin olmakla, ancak akşamın sonunda patlamış olmakla suçluyor. Buradan itibaren ikisi de birbirini suçlamaya başlar. Bir yandan rakibini kendisine karşı önyargılı olmakla ve çok acımasız davranmakla suçluyor: “İkimiz arasında asıl kötü adam sensin. Bana doğru olmayan şeyler söylüyorsun.” Öte yandan Paolo, oda arkadaşının birçok kez sonuçlandırdığı konuları geri çektiğinin altını çizerek ya da gözden kaçırması gereken ayrıntılara odaklanarak kendini savunuyor: “Bizi dondurmaya saygı göstermemekle suçladınız, kaba davrandınız”.

Oda arkadaşları Beatrice’e karşı

Diğer yarışmacılar ise oda arkadaşının kendisini sorgulaması gerektiğini düşünüyor ve davranışının şüpheli olduğuna dikkat çekiyor: Akşam yemeğinden önce sakindiyse, tartışma bittiyse neden konuyu yeniden açsın ki? Şöyle açıklıyor: “Ben insanım, kendimi kötü hissettim. Ağlamak üzereydim.” Sık sık rakibini savunmaya çalışan Vittorio ve Heidi bile bu sefer hatalı davrandığına dikkat çekiyor. Beatrice, oyundaki herkesin onu sahte olmakla suçladığını iddia ediyor, ancak oda arkadaşları gömlekleri tekrar okuyarak kimsenin böyle bir şey yazmadığını belirtiyor. Herkes yorgun ve Lorenzo gibi Heidi de bir strateji olduğunu düşünüyorsanız bunun meşru olduğunu vurguluyor: “İşe yarıyor Bea, favori sensin” diyor girişimci.