Fox Sports Mexico, F1'in Miami GP'sinin iletimi olmadan kaldı

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Bu Cuma için Fox Sports Mexico, Miami Grand Prix'in saat 13: 55'te uygulama 1 ve sprint sınıflandırmasını planlamıştı, ancak rekabet yerine platform diğer içerikleri iletti.

Fox Sports Mexico avukatı Paulo Díez, şirketin tüm F1 etkinliklerinin iletilmesine sahip olduğunu söyledi, ancak bu Cuma, söz konusu hakların yıllık geliri nedeniyle bir ödeme sorunu nedeniyle yarış 6 sergileyemedi.

Şirket, dört bölüme ayrılan iletim hakları için bir yıllık gelir ödemekle yükümlüdür: Şubat, Mayıs, Ağustos ve Ekim aylarında. Fox Sports, 1 Mayıs'ta yıllık gelirin ikinci işlemini yürütmek için bir sınır aldı, ancak teknik sorunlar nedeniyle transfer 30 Nisan'da yürürlüğe girmedi.

Ancak sorun çözüldü ve Cumartesi ve Pazar aktarımları normal olarak gerçekleştirilecek

“Transfer Çarşamba günü tamamlanamadı, dün olağandışı bir banka olduğu ve bugüne kadar yapamadığımız için olamazdı. F1'in (etkinliğinin aktarılmasına izin vermemek) acele ve mantıksız görünüyor ve maalesef, izleyicilerimizde bir etki yarattı ve Fox Sports Meksika'ya zarar verdi.” Dedi.

Bununla birlikte, F1'in iletilmemesi, kullanıcıların durumu belirli içeriği öngören bir hizmet için ödeme yaptıkları için Profeco'nun etkileri önlemek için yardım istedikleri sosyal ağlar aracılığıyla raporlamalarına neden oldu.

Paulo Díez, bu tür bir etkinin bir daha gerçekleşmeyeceğinden emin olmak için Profeco ile buluşacaklarını, “kullanıcılarda bu acele kararın neden olduğu ve geri yüklemek zorunda kalacakları” etkilerini ele almak için Formula 1 ile de buluşacağını söyledi.

Fox Sports şu anda Club Pachuca ve Fox Corporation'a karşı yasal işlem gibi spor içeriğinin bulaşma hakları için çeşitli yasal anlaşmazlıklarla karşı karşıya ve son zamanlarda, iletim haklarını paylaşmasını engellememek için spor kanalı lehine bir hakim tarafından verilen ihtiyati tedbirler aldı.

Spor etkinliklerinin iletiminin satışı tamamen spor liglerine veya futbol kulüplerine bağlıdır, çünkü bu hakların sahipleri ve televizyon istasyonları ve akış şirketleri ile sözleşme imzalayanlardır. Bu tür anlaşmalar bir yıl hatta altı ay sürebilir.