Formula 1’in ödül merasimine katılmayan Lewis Hamilton’a ceza kapıda

semaver

New member
Formula 1’de dönem sonu ödül merasimi Paris’te yapıldı. Lewis Hamilton ve Mercedes ekip işvereni Toto Wolff, Abu Dhabi Grand Prix’sini protesto etmek için geceye katılmadı.

F1 kurallarına nazaran şampiyonadaki en güzel üç şoförün merasime dahil olması gerekmektedir.

– Yeni FIA Lideri ne söylemiş oldu?

12 yıllık başkanlık devri sona eren Jean Todt’un yerine nazaranve gelen FIA’nın yeni lideri Muhammed Ben Sulayem, muhtemel ceza hakkında konuştu.

“Bir ihlal var ise, bunda af yoktur” diyen Ben Sulayem, “Lewis’in yaşananlardan dolayı üzgün ve kırgın olduğunu biliyorum. Buna rağmen FIA Galası’na katılmayarak kuralları çiğneyip çiğnemediğini araştırmamız gerekiyor. Affetmek her vakit vardır lakin bir ihlal var ise, kural kuraldır.” tabirlerini kullandı.

Toto Wolff ise Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hamilton’ın Abu Dhabi’deki hadiselerden daha sonra hayal kırıklığına uğradığını ve yedi şampiyonluğu bulunan pilotun gelecek yıl Formula 1’de olup olmayacağını garanti edemediğini söylemiş oldu.

FIA, yarışı çevreleyen tartışmaların F1’in imajını zedelediğini kabul etti.

F1’in 2008’den beri yasama organı olan FIA Dünya Kurulu üyesi olan 60 yaşındaki eski ralli pilotu Ben Sulayem, “Kuralları inceleyeceğiz ve gelecekte bu biçimde bir durum olursa anında tahlil bulacağımızdan emin olacağız. Geliştirmemiz gereken epeyce fazla alan var.” dedi.

– Max Verstappen ne söylemiş oldu?

Red Bull’un Hollandalı pilotu dönemin son yarışının son çeşidinde ulaştığı şampiyonluğun akabinde gururluydu.

“Ne dönemdi ancak. Şampiyonluğun son yarışa, son cinse kalacağını söyleseler heralde kalp krizi geçirirdim. Ne kadar şanslıyım ki, mesleğim boyunca yakın arkadaşlarım, kız arkadaşım, ailem, bilhassa de babam daima yanımdaydı. Her vakit daha başarılı olmak için çaba etmeye devam edeceğim.”

Kaynak: Ntv Spor

Okumaya devam et...