Beykozlu
New member
Fırında Zerzevat Yemeği (Etsiz) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 4 adet kırmızı biber
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri biberleri ve patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Bir borcama yahut tepsiye fırça ile yağ sürelim ve doğradığımız materyalleri tepsiye dizelim.
- Domatesimizi ince dilimler halinde doğrayalım ve tepsideki sebzelerin üzerine dizelim.
- Üzerlerine sıvı yağ sürelim ve tuzunu ayarlayalım 200 derecede öncesinden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran sebzelerimizin üzerine sarımsakları ince dilimleyip, ortadan ikiye keserek ekleyelim.
- Tepsinin yarısına gelecek kadar salçalı su ekleyelim ve 200 derecelik fırına geri koyalım.
- Sebzeler suyunu büsbütün çekip yumuşadıysa yemeğimiz pişmiş demektir.