Beykozlu
New member
Fırında Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- 3 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ıspanakları yıkayıp orta büyüklükte doğrayıp suyunun süzülmesini sağlayalım.
- Tencereye yağımızı koyup yemeklik doğranmış soğanı içine atalım ve kavuralım.
- ondan sonrasında küçük küçük doğranmış domatesi, salçaları ve baharatlarımızıda ek edip yeniden kavuralım.
- Suyu süzülen ıspanaklarımızı üzerine atalım, yarım su bardağı suyumuzuda ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- Pişen yemeğimizi yuvarlak bir borcama dökelim.
- Yumurtanın ikisini bir kasede yeterlice çırpalım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim ve bir çatal ile güzelce yayılmasını sağlayalım.
- Başka 1 yumurtayı da üzerine tek kesim haline kıralım, üzerine biraz tozbiber serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişirme mühleti size bağlı yumurtayı nasıl sevdiğinize bağlı ben yaklaşık 15-17 dakika pişiriyorum.