Beykozlu
New member
Fırında Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram kuşbaşı et
- 4 orta uzunluk patates
- 2 adet patlıcan
- 4 adet carliston biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 4 dış sarımsak
- Yarim yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kuşbaşı etini yıkayıp bir kapa koyup pişirelim suyunu cekinceye kadar.
- Domatesleri soyup onuda pişmeye bırakalım domatesler piştikten daha sonra pişirdiğimiz kuşbaşı etini katalım bir kenarda beklemeye bırakalım.
- Kızartma tavaya sıvı yağını koyup.
- Küp küp doğradığımız patatesleri kızartalım patlıcanları da birebir biçimde küp doğrayıp kizartalim, biberleri de halka formunda doğrayıp kizartalim.
- Sarımsakları da içine doğrayalım.Domatesli etli sotemizi üzerine dökelim.
- Tuzunu biberini atıp harmanlayıp tepsiye yayalım soğanı kozleyip üzerine koyalım.
- Sosu için.Yarım yemek kaşığı salça yi iki bardak.
- Sıcak suda eritip üzerine dökelim.
- Isıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.Servise hazır afiyet olsun.