Beykozlu
New member
Fırında Soslu Karnıbahar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet küçük karnabahar
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı kol kısım ayırıp yıkayıp hayli dağılmayacak biçimde yumuşayana kadar haşlayalım. sonrasındasında süzelim.
- Başka bir kapta sosu için gerekli tüm gereçleri kaba alıp, karıştıralım.
- Fırını 180 derece de açalım karnabaharları tek tek sosa batırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve yarım saat pişirelim.
- daha sonrasında sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.