Beykozlu
New member
Fırında Salçalı Balkabağı Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 dilim bal kabağı (Temizlemiş)
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı dolusu pul biber
- 2 adet orta uzunluk mor soğan
- 1 çay bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı ince ince dilimleyelim fotoğrafta görüldüğü üzere kalın olmamalı.
- Soğanımızı ince ince doğrayalım.
- 2 yemek kaşığı salça, sıvı yağ, pul biber ve tuzu kabaklarımıza ek edelim elimizle harmanlayalım ki pul biberin soğanın tuzun tadı kabağa geçsin.
- Bu karışımı borcama dökelim kabımızdaki salça bulaşığına bir çay bardağı su ek edip elimizle kabı temizleyelim elimiz paktır aslına bakarsan bu suyu kabakların üzerine gezdirelim.
- Fırını azamî dereceye ayarlayalım alt üst ayarda 50 dk. Tuttum 50 dk. Da pişiyor lakin lezzeti birebir yeşil kabak kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökersiniz ya o tat. Deneme gayem merak etmiştim nasıl oluyor diye ancak epeyce hoş hiç o tatlı tadını baskın bir biçimde almıyorsunuz bence deneyin derim.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Pul biber katiyen katalım hayli lezzet veriyor.