Beykozlu
New member
Fırında Pratik Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet orta uzunluk rendelenmiş kabak
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet yumurta
- 1 zirveli çay bardağı un (Kıvamı fazlaca sulu olursa yarım çay bardağı daha ekleyin)
- Bir tutam maydanoz
- 4-5 kol dereotu
- 4-5 adet taze soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ
- 200 gram beyaz ufalanmış peynir
- Gereğince tuz(peynirin tuz oranına nazaran ayarlayın)
- 1 adet kabartma tozu
- Rendelenmiş kaşar
- Susam ,çörekotu (İsteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar soyularak rendelenir ve uygunca suları sıkılarak suları süzülür(ben kabakların suyunu iki sefer sıktım).
- Maydanoz,dereotu ve taze soğanları küçük küçük doğrayalım.
- Uygun karıştırma kabına yumurta alınır çırpılır,rendelenmiş kabak,havuç,doğranmış yeşillikler,beyaz peynir ek edilir karıştırılır ,kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır şayet cıvık olursa un ölçüsünü biraz artırabilirsiniz.
- Fırın tepsisini fırça yardımı ile biraz yağlayalım ve mücveri tepsiye koyalım.
- Üzerine dilerseniz susam çörek otu serpebilirsiniz.
- 180 derece evvelinde ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 pişirdikten daha sonra fırından çıkararak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına verelim.
- Fırını 170 dereceye düşürdüm üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten daha sonra fırından çıkaralım.
- Üzerine pak bir bez örterek soğuması için beklettim.
- Soğuyunca düzgün biçimde dilimleyebilirsiniz. Ben sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun