Beykozlu
New member
Fırında Pırasa (Kıymalı Kaşarlı) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Not ;tuz ve baharat ölçülerini kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Fırında Pırasa (Kıymalı Kaşarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kilo pırasa
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Küçük bir diş sarımsak
- 100-150 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Birebir ölçüde kimyon ve pul biber
- 1 kase rende kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel uygun bir tavada ince kıyılmış soğanı kavuralım.
- Üzerine kıyılmış sarımsağı ekleyelim karıştıralım .
- Kıymayı da ekleyelim yeterlice kavuralım ve ince kıyılmış pırasayı ekleyelim kavurmaya devam edelim .
- Pırasalar yumuşayınca unu ekleyelim bir çeşit çevirelim.
- Üzerine baharat ve tuzu ekleyelim ve kenara alalım uygunca soğusun.
- Soğuyan materyallere iki yumurtayı kıralım karıştıralım .
- Tereyağıyla yağlanmış olan fırın kabına alalım ve kaşıkla düzeltelim.
- Kaşar peyniri serpelim ve evvelinde ısıtılmış 180 ⁰ lik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ılıyınca servis edelim.
Not ;tuz ve baharat ölçülerini kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
Fırında Pırasa (Kıymalı Kaşarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı