Fırında Pırasa (Kıymalı Kaşarlı)

Beykozlu

New member
Fırında Pırasa (Kıymalı Kaşarlı) Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Küçük bir diş sarımsak
  • 100-150 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Birebir ölçüde kimyon ve pul biber
Üzeri için ;

  • 1 kase rende kaşar peyniri
Fırında Pırasa (Kıymalı Kaşarlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel uygun bir tavada ince kıyılmış soğanı kavuralım.
  2. Üzerine kıyılmış sarımsağı ekleyelim karıştıralım .
  3. Kıymayı da ekleyelim yeterlice kavuralım ve ince kıyılmış pırasayı ekleyelim kavurmaya devam edelim .
  4. Pırasalar yumuşayınca unu ekleyelim bir çeşit çevirelim.
  5. Üzerine baharat ve tuzu ekleyelim ve kenara alalım uygunca soğusun.
  6. Soğuyan materyallere iki yumurtayı kıralım karıştıralım .
  7. Tereyağıyla yağlanmış olan fırın kabına alalım ve kaşıkla düzeltelim.
  8. Kaşar peyniri serpelim ve evvelinde ısıtılmış 180 ⁰ lik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ılıyınca servis edelim.
Afiyetle şifa olsun ????????????????

Not ;tuz ve baharat ölçülerini kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.

Fırında Pırasa (Kıymalı Kaşarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst