Beykozlu
New member
Fırında Patatesli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4-5 adet patates ( haşlanmış soğumuş )
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı süt
- Tuz, kekik, karabiber
- 10-14 mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik,karabiber ,tuz, kırmızı toz biber
- İsteğe bağlı maydanoz
- Haşlanmış mısır
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler kabuğuyla yumuşayana kadar haşlanır soğumaya bırakılır.
- Sote için, tavada sıvı yağ kızdırılır, soğan sarımsak sotelenir ( isteğe bağlı modül tavuk da eklenebilir).
- Biberler eklenir, mantarla sotelenir baharatlarını ve tuzunu ekleyip salçayla son sefer kavrulur.
- Haşlanan patatesler ezilir, kaşar peynir ve süt eklenir harmanlanır.
- Mandalina büyüklüğünde patates topları elde edilir.
- İçi kaşık sayesinde oyulur, hazırlanmış sote karışımı içine ek edilir.
- Üzeri kaşar peyniri ile kapatılır.
- Fırın tepsisine salçalı sosu ekleyerek 200 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.