Beykozlu
New member
Fırında Patates Mantar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 1 büyük soğan
- Yarım kilo mantar
- 5 adet küçük patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Küçükse 5 diş sarımsak
- 1 kutu süt kreması
- 1 dolu tatlı kaşığı köri (Ben baharat olanın dan kullandım)
- Tuz ve başka baharatlar (karabiber, pul biber, kekik,kimyon)
- Kaşar
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle materyalleri tavada biraz soteliyoruz.
- Evvel soğanı doğrayıp tavaya alalım.
- Üzerine biberleri doğrayalım onlar biraz kavrulduktan daha sonra kıymayı ve baharatları ekleyelim karıştıralım.
- Mantarları ve patatesleri ekleyip ağzını kapatalım biraz kavrulsun.
- daha sonrasında kremayı ekleyelim güzelce harmanlayın karışsın büsbütün bir kaç dk da kaynattıktan daha sonra fırın kabına alalım.
- 200 derece de yaklaşık 20- 25 dk pişirelim suyunu çeksin büsbütün ( ısı ayarı fırına bakılırsa değişebiliyor denetim ederek pişirelim)
- Fırından çıkarmadan evvel üzerine rendelenmiş kaşar serelim. Biraz kızarsın ve yemeğimiz hazır afiyet olsun.