Beykozlu
New member
Fırında Köfte Patates Dizmesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk patates(patates büyüklüğüne nazaran artırıp azaltılabilir)
- 600 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tutam maydanoz
- Gereğince tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz(damak tadınıza bakılırsa belirleyin)
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Domates ,arpacık soğan (yeşil biberde kullanılabilir)
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirelim.
- Karıştırma kabına kıyma, ekmek içi, yumurta, rondodan geçirdiğimiz materyaller tuz ve baharatlar alınır ve güzelce yoğrulur.
- Köfte harcından modüller kopararak elimizle köfte biçimi vererek köfteleri hazırlayalım.
- Patateslerin kabuğunu soyarak halka formunda dilimleyelim.
- Fırın tepsisine bir patates bir köfte biçiminde sırayla dizelim.
- Sos için derin bir kapta salça, tereyağ,tuz ve sıcak suyu koyalım karıştırarak salçanın ve yağın çözülmesini sağlayalım.
- Sosu patates ve köftelerin üzerine gezdirelim ve domates ve arpacık soğan ile üzerini süsleyebilirsiniz dileseniz yeşil biber ilede süsleyebilirsiniz.
- Fırın kağıtını ıslatarak tepsinin üzerini kapatalım.
- 180 derece önce ısıtılmış alt üst ayar fırında evvel 30 dakika üzeri kapalı .
- daha sonra üzerini açarak yaklaşık 15-20 dakika daha pişirelim.Lokum üzere pişen yemeğimiz servise hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun