Beykozlu
New member
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 küçük kabak
- 250 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızıbiber
- 1 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkanan kabaklar alacalı soyulur ve ortadan ikiye kesilir.
- Tuz eklediğimiz kaynayan suda yumuşayana kadar pişirilir.
- Bu ortada iç gereci için tencereye alınan zeytinyağında sırayla kıyma, soğan ve kırmızıbiber güzelce kavrulur.
- Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates eklenir.
- Tuz, karabiber ve pul biber serptikten daha sonra kısık ateşte birkaç dakika pişirilir.
- Kabakların pişip pişmediği çatal batırarak denetim edildikten daha sonra fırın kabına alınır, içi kaşıkla boşaltılır; kabağın pişme suyundan 1/2 su bardağı kadar fırın kabına dökülür.
- Kıymalı iç materyali kabaklara hisse edilir.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede ısınmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir, sıcak sıcak servis edilir.Afiyet olsun.