Beykozlu
New member
Fırında Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kg mantar ( mümkün olduğunca büyük mantar tercih edilmeli zira firınlanınca küçülme oluyor)
- Tereyağı
- Rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları soyuyoruz. ( soyulan mantarların kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz).
- Yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye iç kısımları üst gelecek biçimde diziyoruz, mantarların içerisine yaklaşık bir kaç kaşığı tereyağı koyup istenilen kadar tuz ekliyoruz.
- 200 derece evvelinde ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.
- Tepsiyi fırından çıkartıp her bir mantarın üzerine yeteri kadar rendelenmiş kaşar koyup pul biber atarak tekrar fırına veriyoruz.
- Yaklaşık 10 dk daha (kaşarlar eriyip rengi dönene kadar) pişiriyoruz.
Fırında Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı