Beykozlu
New member
Fırında Kaşarlı Kabak Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Kaşarlı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 tane top kabak
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane domates
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Dereotu
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet top kabak üst kabuğunu alıp yıkadıktan daha sonra 1,5 parmak kalınlığında dilimleyelim.
- Sıvıyağ ve tuz karışımını fırça ile sürüyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Başka tarafta bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı alarak kavuruyoruz.
- Kıyma suyunu çekince üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- daha sonra salçayı ekleyerek bir kaç dakika kadar tekrar kavuruyoruz.
- Son olarak küp küp doğradığımız domatesi, tuz ve baharatlarımızı ekleyerek domatesler, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- En son dereotunu küçük doğrayalım bir cins çevirelim ocağı kapatalım.
- Kabaklar pişince borcama alıyoruz.
- Kabakların ortasına hazırladığımız kıymalı harcı dağıtıyoruz.
- Salçaya 1 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştırıyoruz ve kabakların olduğu fırın kabına yavaşça döküyoruz.
- daha sonrasında 180 derecelik fırında ortalama 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- En son üzerlerine kaşar koyup 5 dakika kadar daha pişirip. Fırından alıyoruz.
Fırında Kaşarlı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı