Fırında Kaşarlı Kabak

Beykozlu

New member
Fırında Kaşarlı Kabak Tanımı İçin Materyaller

  • 2 tane top kabak
Kabakların üzerine sürülmesi için;

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harcımız için;

  • 300 gram kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane domates
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Dereotu
Fırında Kaşarlı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2 adet top kabak üst kabuğunu alıp yıkadıktan daha sonra 1,5 parmak kalınlığında dilimleyelim.
  2. Sıvıyağ ve tuz karışımını fırça ile sürüyoruz.
  3. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Başka tarafta bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı alarak kavuruyoruz.
  5. Kıyma suyunu çekince üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. daha sonra salçayı ekleyerek bir kaç dakika kadar tekrar kavuruyoruz.
  7. Son olarak küp küp doğradığımız domatesi, tuz ve baharatlarımızı ekleyerek domatesler, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  8. En son dereotunu küçük doğrayalım bir cins çevirelim ocağı kapatalım.
  9. Kabaklar pişince borcama alıyoruz.
  10. Kabakların ortasına hazırladığımız kıymalı harcı dağıtıyoruz.
  11. Salçaya 1 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştırıyoruz ve kabakların olduğu fırın kabına yavaşça döküyoruz.
  12. daha sonrasında 180 derecelik fırında ortalama 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  13. En son üzerlerine kaşar koyup 5 dakika kadar daha pişirip. Fırından alıyoruz.
Afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst