Beykozlu
New member
Fırında Karnıyarık (Patlıcanı Yağda Kızartmak Yok) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 tane patlıcan
- Patlıcana sürmek için azıcık sıvı yağ
- 150-200 gram kadar kuzu kıyma
- 2 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tane orta uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz ve sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber ve pul biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane domates
- 1 tane yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Biraz ılık su
- Karabiber ve tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, fırça sayesinde sıvı yağ sürüp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve önce ısıtılmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Patlıcanlar pişerken iç harcını hazırlayalım, kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ek edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Üzerine salçayı ekleyip iki dakika daha kavurduktan daha sonra yemeklik doğranmış domatesi ve minik doğranmış sarımsağı da ek edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Domatesler yumuşadıktan daha sonra baharatları ek edip karıştıralım ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Kızaran patlıcanları fırından alıp öteki bir tepsiye alalım (Ben büyük uzunluk borcam tepsi kullandım) bıçakla uzunlamasına kesip içini açalım kıymalı harçtan dolduralım.
- Karnıyarıkların üzerine domates dilimi ve yeşil biber koyalım.
- Salçayı ılık suyla açalım biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım karnıyarıkların yarısından az eksik olacak kadar salçalı suyu ekleyip tekrar fırına koyalım.
- Üzerleri kızarana kadar pişirelim ve fırından alıp servise hazırlayalım. ????Afiyet olsun????