Beykozlu
New member
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kızartmak ile uğraşmayın. Özel sosuyla efsane bir karnabahar oluyor. Karnabahar sevmeyenler bile bunu yedikten daha sonra her daim yemek isteyecek.
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Kızartmak ile uğraşmayın. Özel sosuyla efsane bir karnabahar oluyor. Karnabahar sevmeyenler bile bunu yedikten daha sonra her daim yemek isteyecek.
- Evvel karnabahar i kesimlere ayırıp güzelce yıkayalım, suyu süzüldükten daha sonra orta uzunlukta dilimliyelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Sosumuz için tüm materyalleri karıştırıp bir fırça sayesinde karnabaharların altına ve üstüne sürelim.
- daha sonra öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim.
- Sıcak sıcak ister sade ister sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.