Beykozlu
New member
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk az haşlanmış karnabahar
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Kek hamuru kıvama gelecek kadar un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurtayla yoğurdu güzelce çırpalım.
- daha sonra başka materyalleri katıp karıştıralım.
- En son unu ölçülü bir biçimde katalım az haşlanmış karnabaharları sosa uygunca banıp fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece fırında 30 dk pişirelim.
- Sos fazlaca akışkan olmasın ki tepsiye akmasın karnabaharın üzerinde kalsın ona bakılırsa ununu katın. Afiyet olsun.