Beykozlu
New member
Fırında Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram karnabahar
- 4-5 kol taze soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım su bardağından biraz fazla süt – 120 ml
- Yarım şişe maden suyu – 100 ml
- 2 su bardağı un – 240 gram
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben orta büyüklükte ortalama 500 gram gelen bir karnabahardan hazırladım tanımımı. Karnabaharın çiçeklerini bıçakla ayıralım ve ayırdığımız çiçekli kısımları rendeleyelim.
- Üzerine ince ince doğradığımız taze soğanı, yumurtayı, tuz ve baharatları, süt ve maden suyunu ekleyip karıştıralım.
- Akabinde unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Kıvamının nasıl olması gerektiğini görüntüde daha düzgün gorebilirsiniz. Ben tam 2 su bardağı un kullandım. İçini yağladığımız borcama karışımı alıp düzeltelim.
- Evvelden ısıttığımız 200 derece fırında 45 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. Yanında yoğurtla servis etmenizi öneririm