Fırında Karnabahar Kızartması

Beykozlu

New member
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1/2 (yarım) adet karnabahar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon kekik ve tuz
  • 3-4 yemek kaşığı z. yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 fincan su
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Karnabahar sevmeyenlere bile karnabaharı sevdirebilecek bir tanımdır:).

  1. Öncelikle karnabaharımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım.
  2. Yıkadığımız karnabaharı 5 dakika kadar limonlu suda bekletelim.
  3. sonrasındasında bir kenara süzülmesi için alalım.
  4. Bir tavaya zeytinyağını ek edelim sarımsağı iri iri doğrayalım. Ayrıyeten kapya biberleri de küçük küçük doğrayarak tavaya alıp soteleyelim.
  5. Üzerine karnabaharları da ekleyelim.
  6. En son salçayı baharatları ve suyumuzu ek edip 5 dakika kadar soteleyelim.
  7. Bu süreci yaptıktan daha sonra bütün karışımı fırın tepsisine yayalım.
  8. 220°’ye ayarlamış olduğumuz fırınımıza tepsiye koyalım. Yaklaşık 25 30 dakika içerisinde karnabaharımız hazır olacak. Afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst