Beykozlu
New member
Fırında Karışık Zerzevat Kızartma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet kabak
- 3 adet patates
- Pul biber
- Tuz
- Salça
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvela 2 adet domates, 3 adet patlıcan, 3 adet kabak, 4 yeşil biber, 3 adet patates, bunları halka biçiminde doğruyoruz.
- daha sonra doğradıktan daha sonra 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber ekleyelim doğradıklarımızla karıştıralım.
- Ve sos; için 1 adet domates doğrayıp küçük küçük tavaya zeytin yağı koyup domatesleri ekleyelim .
- Kavrulduktan daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyelim .
- Yarım çay kaşığı tuz ekleyelim karıştıralım ve en sonda 1 su bardağı su ekleyelim biraz suyu çeksin ,altını kapatalım .
- Akabinde borcam yahut tepsi kullanabilirsiniz ,ben tepsi kullandım ve altına kağıt koydum yapışmasın diye .
- Doğradığımız zerzevatları dizelim ve üzerine sarımsak rendeleyelim.
- Evvelden ısıtılmış fırına verelim fırında ben 200 derecede 40 -50 pişirdim fırından çıkardıktan daha sonra hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Afiyet olsun ????.