Fırında Havuçlu Kabaklı Mücver

Beykozlu

New member
Fırında Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 4 adet yeşil soğan
  • 4 kısım maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Fırında Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel her mücverde olduğu üzere kabaklarımızı rendeleyip suyunu sıkalım, üzerine havucu muzu rendeleyelim, yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
  2. Kalan öbür materyalleri de ekleyip bir hoş karıştıralım ve yağlanmış tepsiye dökelim.
  3. Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkardıktan daha sonra bi yarım saat soğumasını bekleyelim ve sonrasındasında servis edeliim. Servis ederken içi yumuşak olduğu için pişmemiş sanmayın bu mücverin özelliği o, yumuşak olması ????.
Fırında Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst