Beykozlu
New member
Fırında Havuçlu Kabaklı Mücver Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet kabak
- 1 adet havuç
- 4 adet yeşil soğan
- 4 kısım maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı un
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel her mücverde olduğu üzere kabaklarımızı rendeleyip suyunu sıkalım, üzerine havucu muzu rendeleyelim, yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
- Kalan öbür materyalleri de ekleyip bir hoş karıştıralım ve yağlanmış tepsiye dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan daha sonra bi yarım saat soğumasını bekleyelim ve sonrasındasında servis edeliim. Servis ederken içi yumuşak olduğu için pişmemiş sanmayın bu mücverin özelliği o, yumuşak olması ????.