Beykozlu
New member
Fırında Enfes Kaşarlı Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Enfes Kaşarlı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 küçük uzunluk karnabahar
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Kaşar peynir rendesi
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharımızı kesimlere ayırıp tenceremize alalım .
- İçerisine yarım çay kaşığı tuz ek edip su koyalım.
- Ocağa alıp haşlamaya bırakalım.
- Bu sıra da yumurtaları yoğurtu, sıvı yağı, unu, tuzu, pul biberi, karabiberi ek edip çırpalım.
- Haşlanan karnabaharlarımızı süzelim soğumaya bırakalım.
- Soğuyan karnabaharlarımızı sosa bulayıp bor cama dizelim.
- Fırınımızı 200° ısıtıp karnabaharımızı koyalım.
- Üzeri kızardıktan daha sonra kaşarımızı rendeleyip üzerine serpip yine kızarana kadar pişirelim.
Fırında Enfes Kaşarlı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı