Beykozlu
New member
Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber yada pulbiber
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı galeta unu
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda karnabaharımızı ince dilimlere ayırıyoruz uygunca yıkıyoruz.
- daha sonrasında süt, yağ, yumurta, sirke, baharatlar ve unlarımızı bir kapta karıştırıyoruz.
- Bu karışıma karnabaharlarımızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
- 200° fırında 15 dakika kadar (kızarıncaya kadar) pişiriyoruz. Afiyet olsun