Beykozlu
New member
Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet karnabahar
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Galeta unu yahut mısır unu
- Kaşar ( rendelenmiş)
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharları çiçeklerine ayıralım yavaşça haşlayalım.
- Fırına vereceğimiz için büsbütün haşlanmamasına itina gösterelim.
- Başka yerde galeta unu ( yahut mısır unu) ve kaşar hariç tüm gereçleri bir kaseye alıp çırpıcıyla karıştıralım.
- Haşladığımız karnabaharları hazırladığımız karışıma bulayıp daha sonrasında galeta ununa yahut mısır ununa bulayalım. Daha çıtır seviyorsanız bu süreci iki sefer yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- En son rendelenmiş kaşar serpelim sıcak fırında biraz bekletelim.
- Kaşarlar eriyince fırından çıkarabiliriz.
Fırında Çıtır Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı